ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  • Υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας σε Επιχειρήσεις Τροφίμων.
  • Σύνταξη διαγραμμάτων ροής - περιγραφικής έκθεσης, βάσει των απαιτήσεων της Υγειονομικής Νομοθεσίας, καθώς και αποτύπωση σε κάτοψη των χώρων με τις χρήσεις και τον σταθερό εξοπλισμό, προκειμένου για την λειτουργία καταστημάτων παραγωγής, εμπορίας ή/και διακίνησης τροφίμων.
  • Επιλογή πρώτων υλών και προμηθευτών.

  • Βελτιστοποίηση υφιστάμενων προϊόντων και διαδικασιών.

  • Επίλυση προβλημάτων ποιότητας.

  • Βελτίωση αποδόσεων παραγωγής.

  • Συμβουλευτική σε θέματα ανάπτυξης νέων προϊόντων.  

  • Συμβουλευτική για τη σωστή επισήμανση των προϊόντων, σύμφωνα με τη νομοθεσία - ετικέτα, διατροφικές δηλώσεις, αλλεργιογόνα.

  • Μελέτες βιωσιμότητας και ιχνηλασιμότητας, για τον έλεγχο της συμπεριφοράς του προϊόντος, καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του.

  • Ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων ποιότητας.

  • Υποστήριξη και αναβάθμιση ήδη εγκατεστημένων συστημάτων ποιότητας.

  • Οργάνωση Υποχρεωτικών Αρχείων Τεκμηρίωσης.

  • Εφαρμογή Κανόνων Ορθής Υγιεινής Πρακτικής και Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής. 

  • Προετοιμασία για πιστοποιήσεις συστημάτων ποιότητας.   

  • Σχεδιασμός προγραμμάτων δειγματοληψίας και ελέγχων.

  • Εποπτεία και αξιολόγηση αποτελεσμάτων αναλύσεων.   

  • Εσωτερικοί έλεγχοι και αξιολόγηση συμμόρφωσης με βάση πρότυπα ποιότητας. 

  • Συμβουλευτική για τη διαχείριση των αποβλήτων της παραγωγής.

  • Παροχή ενημέρωσης για τις τρέχουσες νομοθετικές απαιτήσεις.

  • Υποστήριξη σε αγορανομικές παραβάσεις: Παροχή συμβουλών, καθοδήγηση για την υπερασπιστική γραμμή και υποστήριξη με φυσική παρουσία σε αγορανομικά δικαστήρια.

  • Υποστήριξη σε περίπτωση κρατικών ελέγχων, εκπροσώπηση σε κρατικές αρχές. Παροχή επιστημονικών συμβουλών και εκπροσώπηση για την επανεξέταση δειγμάτων από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

  • Παροχή ενημέρωσης σχετικά με τις απαιτήσεις της Ελληνικής Νομοθεσίας για την εισαγωγή τροφίμων και ποτών, τόσο από την Ε.Ε., όσο και από τρίτες χώρες. Εναρμόνιση της ετικέτας του προϊόντος με την Ελληνική Νομοθεσία. 

  • Εκπαίδευση προσωπικού σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. 

  • Εκπαίδευση προσωπικού σε θέματα εφαρμογής διαδικασιών ποιοτικού ελέγχου. 

  • Εκπαίδευση προσωπικού σε ειδικά θέματα τεχνολογίας τροφίμων.

  • Συμβουλευτική σε θέματα μάρκετινγκ και πωλήσεων. 

  • Εξειδικευμένη συμβουλευτική για μικρούς παραγωγούς, για να τυποποιήσουν και να πιστοποιήσουν τα προϊόντα τους.

  • Σχεδιασμός και βελτιστοποίηση συνταγών και διαδικασιών για την παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων με σύγχρονες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας.

  • Συμβουλευτική για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών αιχμής στον ποιοτικό έλεγχο, που μπορούν να εφαρμοστούν σε μικρές μονάδες, (π.χ. rapid tests, PCR για παθογόνους μικροοργανισμούς) και ανάπτυξη συστημάτων προληπτικού ελέγχου, για την πρόβλεψη πιθανών αποκλίσεων.

  • Αντικατάσταση πρόσθετων: Ανασχεδιασμός συνταγών, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του ''clean label'', αντικαθιστώντας συντηρητικά, χρωστικές και βελτιωτικά, με φυσικά εναλλακτικά συστατικά.

  • Ανάπτυξη λειτουργικών τροφίμων: Συμβουλευτική για την προσθήκη συστατικών με αποδεδειγμένα οφέλη στην υγεία (π.χ. προβιοτικά, πρεβιοτικά, ωμέγα-3, βιταμίνες), σε υπάρχοντα ή νέα προϊόντα.

  • Καθοδήγηση για την ένταξη προϊόντων σε καθεστώτα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) ή Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

  • Υπηρεσίες "Virtual Lab Manager": Για μικρές μονάδες που δεν έχουν δικά τους εργαστήρια, αναλαμβάνουμε τη διαχείριση του προγράμματος αναλύσεων σε εξωτερικά εργαστήρια, ερμηνεύοντας τα αποτελέσματα και προτείνοντας διορθωτικές ενέργειες.

  • Διαχείριση κρίσεων και ανάκληση προϊόντων: Ανάπτυξη σχεδίων έκτακτης ανάγκης και παροχή υποστήριξης σε περίπτωση διατροφικής κρίσης, ή ανάκλησης προϊόντος. 

  • Συμβουλευτική σε θέματα σχεδιασμού και κοστολόγησης μενού, σε επισιτιστικές μονάδες. 

  • Έρευνες ικανοποίησης πελατών για λογαριασμό φορέων και επιχειρήσεων λιανικής.

  • Συμβουλευτική σε θέματα διατροφικής αγωγής - σύνταξη διαιτολογίου.

    Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ